Voelt u zich als 67-plusser al een bejaarde en oriënteert u zich al op een rollator of een woonzorg complex? Uiteraard niet, beelden van ouderdom en aftakeling worden voornamelijk gecreëerd door organisaties en mensen die hun eigen belang daarbij kunnen dienen: hulpmiddelen verkopen, bemoeizorg leveren en uiteraard uw eigen omgeving laten opgeven voor een zorg en service omgeving!

Vanuit het concept Happy Senior, de positieve benadering van ouderdom en de zilveren jaren, is de toename en groei van het aantal ouderen alleen maar positief te duiden. De ervaring en mondigheid van ouderen, verlengde vitaliteit en keuzevrijheden betekent dat senioriteit een onderdeel is van het verrijken en verder ontplooien van geluk. Daarbij gaat het bij het geluk om de oude capaciteiten, leefstijlen en voorkeuren te behouden en deze altijd als doel voorop te stellen.

Dus als je altijd op jezelf bent geweest, je prima kon vermaken met een goed boek en af te toe een familie-uitje hoeft je niet ineens heel sociaal te worden als je ouder wordt. Het gaat dus om het voortzetten van de levenshouding en principes en dat kan iedereen nog heel lang, ook al doen zich lichamelijke , sociale en psychische klachten voor.

De feiten spreken nog altijd op zich: 90% van de ouderen tot 85 haar woont nog zelfstandig en dementie komt voor tot 2 % bij de ouderen van 55 tot 85 jaar. Dus geldt voor de overgrote meerderheid dat ouder wonen gewoon gezond kleven is en je een Happy Senior kan blijven, ook al heb je zorg nodig of wordt je vergeetachtig. Dus gezond blijven eten, blijven bewegen, voldoende drinken bij warme dagen en onderhoud je netwerk en actuele kennis!! Dan hoeft niets meer anders te worden, maar alles bij het “oude”: te blijven. Deze visie past uiteraard ook bij de zwaardere zorg en ondersteuningsvragen. Ook met een hoge zorgbehoefte is de eigenheid niet ondergeschikt aan de manier van leven en eigen keuzes maken: neem contact op de met APPLY FACTORY om de benaderingswijze en aanpak voor uw organisatie een te bepreken. Een eerste gesprek kost niets en kan al veel ideeën opleveren om seniorenservices en ouderenzorg een positieve wending te geven!